ua en ru

Чистий прибуток Glencore в І кварталі 2011-2012 ф.р. зріс на 47% - до 1,3 млрд дол

Найбільший в світі сировинний трейдер Glencore підвищив операційний прибуток на 45% у першому кварталі завдяки хорошим показниками маркетингового підрозділу, передає Reuters. Показник EBIT виріс до 1,8 млрд дол. з 1,2 млрд дол. в першому кварталі 2010 р. Чистий прибуток виріс на 47% до 1,3 млрд дол., а виручка - на 39%.

Підвищення показників нафтового та зернового підрозділів компенсувало зниження прибутку в підрозділах, що займаються металами і корисними копалинами, повідомила компанія.

Перший квартал виявився важким для більшості гірничорудних компаній через повені і зливи в Австралії, ПАР, Замбії і Колумбії.

Glencore спростував повідомлення про можливість придбання акцій казахстанської гірничо-металургійної компанії Eurasian Natural Resources Corporation (ENRC), що з'явилася минулого тижня в газеті Sunday Times.

"Glencore розглядає велику кількість можливостей в галузі і продовжить займатися цим. Тим не менш, ми можемо заявити, що хоча ми ведемо переговори в галузі, ми не розглядаємо можливість пропозиції на покупку ENRC", - сказав генеральний директор Glencore Айвен Глазенберг.