ua en ru

Чистий прибуток Ford у III кварталі 2012 р. знизився на 1% - до 1,63 млрд дол

Чистий прибуток другого за величиною автоконцерну в США Ford Motor Co. у III кварталі 2012 р. знизився на 1% і склав 1,63 млрд дол. проти 1,65 млрд дол., отриманих за аналогічний період роком раніше, повідомляється в звіті компанії. Виручка скоротилася на 3% - з 33,1 млрд до 32,1 млрд дол.

Неоподаткований операційний прибуток Ford у липні-вересні 2012 р. досяг 2,16 млрд дол., перевищивши на 11% відповідний показник річної давності (1,94 млрд дол.). З розрахунку на акцію компанії операційний прибуток склав 40 центів, тоді як аналітики прогнозували, що цей показник складе лише 30 центів.

"Рекордний прибуток і маржа операційного прибутку в Північній Америці і добрі результати Ford Credit (підрозділ з автокредитування), що продовжуються, послужили основною причиною того, що Ford Motor Co. показала кращий прибуток за III квартал в своїй історії", - наголошується в прес-релізі автовиробника.

Зростання показників Ford на північноамериканському ринку (виручка збільшилася на 8,3% - до 19,5 млрд дол.) дозволило компенсувати невтішні результати в Європі, де виручка компанії скоротилася на 26% - до 5,8 млрд дол., а доналоговий збиток за квартал склав 468 млн дол.

Раніше Ford оголосив про реструктуризацію свого європейського бізнесу, в рамках якої планує закрити до 2014 р. три заводи (два у Великобританії і один в Бельгії) і звільнити 6,2 тис. працівників. У Росії скорочень персоналу або виробничих потужностей не планується.

Компанія Ford Motor з'явилася в США в 1903 р. і з тих пір є одним з провідних світових автовиробників. Автоконцерну належить 65 виробництв у різних країнах; сукупний штат співробітників складає 168 тис. осіб. Компанія випускає автомобілі під брендами Ford і Lincoln. На початку 2011 р. Ford і російська Sollers підписали меморандум про наміри зі створення спільного підприємства (СП) в РФ для виробництва і дистриб'юції автомобілів Ford на російському ринку. СП почало роботу 1 жовтня 2011 р. Ford - єдиний автовиробник "детройтськой трійки", який обійшовся без урядової допомоги в кризу. Його конкуренти - General Motors і Chrysler вимушені були пройти процедуру банкрутства.

Читайте також: Чистий прибуток Volkswagen Group за 9 міс. 2012 р. виріс на 50,7% - до 20,062 млрд євро