ua en ru

Чистий прибуток банку Societe Generale в I кварталі знизився на 20,1% і склав 732 млн євро

Чистий прибуток французької банківської групи Societe Generale (SocGen) в I кварталі 2012 р. знизився на 20,1% - до 732 млн євро в порівнянні з 916 млн євро, отриманими в I кварталі минулого року. Такі дані містяться в опублікованому сьогодні фінансовому звіті групи.

Чистий дохід SocGen в січні-березні ц.р. знизився на 4,7% - до 6,31 млрд євро - з 6,62 млрд євро роком раніше. Операційний прибуток скоротився на 21,2% - до 1,08 млрд євро (роком раніше - 1,37 млрд євро).

Чистий прибуток банку виявилася гіршим за консенсус-прогноз Thomson Reuters на рівні 748,1 млн євро, однак виручка перевищила очікування (прогноз - 6,2 млрд євро).

Без урахування переоцінки власних фінансових зобов'язань чистий прибуток SocGen за I квартал склав 851 млн євро.

Міжнародні стандарти фінансової звітності (МСФЗ) вимагають від банківських компаній враховувати збиток, якщо ринкова вартість їх боргових зобов'язань збільшується, і навпаки.

Чистий прибуток корпоративного та інвестиційного бізнесу SocGen в I кварталі скоротився на 41% - до 351 млн євро - у зв'язку з розпродажем кредитних активів з метою підвищення рівня достатності капіталу. Єдиним успіхом корпоративного та інвестиційного банку стали результати в сегменті торгівлі облігаціями, валютами і товарними ф'ючерсами: виручка від цих операцій зросла на 39% в річному численні.

Нагадаємо, за підсумками 2011 р. чистий прибуток французького банку знизився на 39,1% - до 2,39 млрд євро в порівнянні з 3,9 млрд євро в 2010 р.

Societe Generale - міжнародна банківська група зі штаб-квартирою в Парижі, заснована в 1864 р. У сферу діяльності банку входить управління активами, інвестиційний банкінг, фінансові послуги та ін.. В Україні група володіє активами у фінансовому секторі. У нашій країні дочірніми компаніями Societe Generale є фінансова компанія "ПростоФінанс", а також ПАТ "ПроФін".