ua en ru

Чистий прибуток Citigroup у III кварталі виріс у 7 разів - до 3,2 млрд дол

Чистий прибуток одного із провідних американських банків Citigroup Inc. за підсумками III кварталу 2013 р. виріс у сім разів у річному численні - до 3,22 млрд дол. проти 468 млн дол., отриманих за аналогічний період минулого року.

Чистий прибуток одного із провідних американських банків Citigroup Inc. за підсумками III кварталу 2013 р. виріс у сім разів у річному численні - до 3,22 млрд дол. (або 1 дол. у розрахунку на акцію) проти 468 млн дол., отриманих за аналогічний період минулого року, йдеться в опублікованих сьогодні матеріалах Citigroup.

Сукупна виручка фінансової групи в липні-вересні поточного року склала 17,88 млрд дол., що на 30% перевищує порівняльний дохід річної давності (13,70 млрд дол.). Між тим, порівняно із II кварталом 2013 р., виручка Citigroup знизилася на 13%.

Скоригований чистий прибуток Citigroup без урахування переоцінки похідних фінансових інструментів власного боргу (CVA/DVA) у III кварталі 2013 р. практично не змінився щодо того ж кварталу 2012 р. і склав 3,26 млрд дол., або 1,02 дол. у розрахунку на акцію компанії. За цим показником Citigroup не вдалося перевершити прогнози аналітиків, що чекали 1,06 дол. на акцію (згідно з опитуванням Thomson Reuters).

Незважаючи на песимістичні дані щодо скоригованого чистого прибутку, в компанії заявили, що вони "задоволені таким прогресом за річними показниками, незважаючи на несприятливу макроекономічну ситуацію".

Котирування Citigroup на торгах premarket (до відкриття регулярної сесії) знижуються на 1,2%.

Як повідомлялося, у II кварталі 2013 р. чистий прибуток Citigroup зріс на 42% - до 4,2 млрд дол. У цілому ж, прибуток банків США у ІІ кварталі досяг рекорду - 42,2 млрд дол.

Наприкінці серпня стало відомо, що американський суд схвалив можливість погашення збитків ошуканим інвесторам з боку Citigroup. Банк має виплатити їм 730 млн дол.

Citigroup - третій за величиною активів банк у США. Citigroup насилу уникнув фінансового краху восени 2008 р. під час гострої фази глобальної економічної кризи. Міністерство фінансів США виділило банку фінансову допомогу в 45 млрд дол., на якийсь час опинившись власником третини акціонерного капіталу Citi. Наприкінці 2010 р. уряд США остаточно вийшов з капіталу банку. Citigroup є найбыльш "глобалізованим" американським банком: у 2012 р. майже 60% виручки Citigroup припало на частку ринків за межами Північної Америки.