ua en ru

Прибуток банків США у ІІ кварталі досяг рекорду

Сукупний прибуток американських банків в II кварталі досяг рекорду. Про це свідчать дані Федеральної корпорації по страхуванню депозитів (FDIC).

Сукупний прибуток американських банків в II кварталі досяг рекорду. Про це свідчать дані Федеральної корпорації по страхуванню депозитів (FDIC), передає "Росія 24".

Показник досяг відмітки 42,2 млрд дол. в II кварталі поточного року. Такій динаміці сприяли зростання кредитного портфеля банків і поліпшення якості активів.

Щоквартальна відповідь FDIC свідчить про відновлення галузі, яка п'ять років отримувала допомогу за рахунок коштів американських платників податків.

"Тренди, які були зафіксовані в останні квартали минулого року, продовжуються і в другому кварталі цього року. Відновлення фінансового сектора продовжується вже більше трьох років. Росте кількість прибуткових інститутів і подальше зниження кількості проблемних банків і банкрутств", - відзначив глава FDIC Мартін Грюнберг.

JРМorgan Chase & Co., найбільший банк США за розміром активів, відзвітував про зростання прибутку на 31% до 6,5 млрд дол. за звітний період. Прибуток Citigroup Inc., який входить в трійку найбільших банківських холдингів в США, виріс на 42% . Прибуток другого за розміром активів банку США Bank of America Corp виріс на 63% в II кварталі.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що, за переглянутими даними, валовий внутрішній продукт (ВВП) США в II кварталі 2013 р. в порівнянні з попереднім кварталом виріс на 2,5% в перерахунку на річні темпи (annual rate).

Аналітики чекали, що ВВП США в II кварталі 2013 р. виріс на 2,2%.

Зазначимо, що в I кварталі 2013 р. ВВП США в порівнянні з попереднім кварталом виріс на 1,8% в перерахунку на річні темпи (annual rate). Уповільнення темпів зростання ВВП було очікуваним, останні дані про обсяги роздрібних продажів свідчили про це.

За прогнозами експертів, ВВП США в 2013 р. повинен вирости на 2% в річному вимірюванні, а в 2014 р. - вже на 3,1%. Раніше американській економіці передбачали зростання на 2,3% цього року і на 3,2% в наступному.