ua en ru

Чистий прибуток Amazon.com Inc. в I кварталі 2011 р. знизився на 32,8% - до 201 млн дол

Чистий прибуток американської компанії Amazon.com Inc., що володіє найбільшим в світі онлайн-магазином Amazon.com, за I квартал 2011 р. знизився на 32,8% - до 201 млн дол. в порівнянні з 299 млн дол., отриманими за аналогічний період роком раніше, передає РБК.
Обсяг продажів компанії виріс на 38% і склав 9,86 млрд дол. За аналогічний період роком раніше показник обсягу продажів склав 7,13 млрд дол. Операційний прибуток Amazon.com за підсумками звітного періоду знизився на 22,3% - до 322 млн дол. У I кварталі 2010 р. він становив 394 млн дол.
Amazon.com - один з перших Інтернет-сервісів, орієнтованих на продаж товарів масового попиту, найбільша в світі за обігом компанія, що продає товари та послуги через Інтернет. В даний час сервіс Amazon.com охоплює 34 категорії товарів, у тому числі електронні книги, побутову електроніку, дитячі іграшки, продукти харчування, господарські товари, спортивні товари та ін. Компанія веде експансію на ринки Інтернет-торгівлі за межами США: існують національні клони бренду Amazon в Канаді, Великобританії, ФРН, Японії, Франції та Китаї. Штаб-квартира організації розташована в м.Сієтл, штат Вашингтон.