ua en ru

Кількість жертв від вибухів у Єгипті збільшилася до 45 осіб

Кількість жертв від вибухів у Єгипті збільшилася до 45 осіб Фото: теракти в Єгипті

Ще понад 100 людей отримали поранення

Кількість загиблих унаслідок двох вибухів у Єгипті у церквах християн-коптів 9 квітня 2017 року збільшилася до щонайменше 45 осіб. Ще понад 100 людей отримали поранення, передає ВВС.

За даними міністерства охорони здоров'я Єгипту, щонайменше 71 особа отримала травми внаслідок вибуху в місті Танта, і ще 35 - унаслідок вибуху в Олександрії.

Вибухи пролунали, коли прихожани зібралися в церквах з нагоди Вербної неділі. Згодом, за даними державних ЗМІ, сили безпеки країни знешкодили два вибухові пристрої біля мечеті в місті Танта. Влада Єгипту привела сили безпеки до бойової готовності. В країні оголосили триденну жалобу.

Відповідальність за вибухи взяло на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава".

Нагадаємо, перший вибух пролунав у коптській церкві Святого Георгія в місті Танта в дельті Нілу, що за 94 км на північ від Каїра. Вибух стався всередині церкви поряд із алтарем. Загинуло 29 людей.

Через деякий час стався другий вибух. Пристрій спрацював у храмі Св. Марка в місті Олександрія. Там загинуло 16 прихожан. Смертник підірвав себе після того, як поліцейські не дозволили йому ввійти до церкви. Четверо поліцейських, серед них одна жінка, загинули, повідомляє міністерство внутрішніх справ країни.

Українців серед постраждалих від терактів у Єгипті, за попередніми даними дипломатів, немає.