ua en ru

Вибухи в Єгипті: кількість загиблих зросла до 40

Вибухи в Єгипті: кількість загиблих зросла до 40 Фото: наслідки вибухів у Єгипті

Щонайменше 113 людей травмовані внаслідок вибухів у місті Танта й Олександрії

Щонайменше 40 людей загинули внаслідок двох вибухів у церквах християн-коптів у Єгипті у Вербну неділю, 9 квітня 2017 року. Про це повідомляє ВВС.

Зазначено, що перший вибух пролунав у коптській церкві Святого Георгія у місті Танта в дельті Нілу, що за 94 км на північ від Каїра. Вибух стався всередині церкви поряд із олтарем - загинуло 27 людей.

Через деякий час стався другий вибух. Пристрій спрацював у храмі Св. Марка в місті Олександрія. Там загинуло 13 прихожан.

Повідомляється, що смертник підірвав себе після того, як поліцейські не дозволили йому ввійти до церкви. Четверо поліцейських, серед них одна жінка, загинули, повідомляє міністерство внутрішніх справ країни.

За даними місцевих ЗМІ, всередині цієї церкви перебував патріарх християн-коптів Тавадрос II. Офіційні джерела повідомили, що він не постраждав.

За даними міністерства охорони здоров'я Єгипту, щонайменше 78 людей травмовані внаслідок вибуху в місті Танта, і ще 35 - внаслідок вибуху в Олександрії.

Влада привела єгипетські сили безпеки у бойову готовність через напад, ведеться пошук вибухівок, які могли закласти поблизу.

Нагадаємо, раніше відповідальність за вибухи в Єгипті взяло на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава".