ua en ru

Число жертв атаки бойовиків "Талібан" в Афганістані зросло до 21 правоохоронця

Число жертв атаки бойовиків "Талібан" в Афганістані зросло до 21 правоохоронця Ілюстративне фото (Paula Bronstein/Getty Images)

Також повідомляється про 18 поранених

У результаті атаки терористичного угруповання "Талібан" на сили безпеки на півночі Афганістану загинув щонайменше 21 правоохоронець. Про це повідомляє AP, посилаючись на афганських чиновників.

Зокрема, голова ради в провінції Кундуз Мохаммад Юсуф Аюбі зазначив, у неділю та понеділок в результаті атаки бойовиків загинули щонайменше 13 правоохоронців, а ще 15 осіб дістали поранення.

При цьому керівник поліції у провінції Джаузджан Факір Мохаммад Джавзяні зазначив, що в ході перестрілки з талібами у понеділок у районі Хам'яб загинуло щонайменше 8 поліцейських, а троє були поранені.

При цьому бойовики втратили сімох, восьмеро зазнали поранень.

Крім того, речник терористичного угруповання Забіхулла Муджахід уже заявив, що за обома нападами стоїть саме "Талібан".

Нагадаємо, як раніше писало РБК-Україна, в Афганістані в результаті нападу бойовиків руху "Талібан" на контрольно-пропускний пункт в північній провінції Кундуз загинули щонайменше 13 осіб.

Відзначимо, в Афганістані останнім часом значно активізувався радикальний ісламістський рух "Талібан". Уряд в Кабулі і війська НАТО намагаються змусити талібів сісти за стіл переговорів.

Як писало агентство раніше, на півночі Афганістану бойовики руху "Талібан" захопили один з районів в провінції Джаузджан. Про кількість жертв під час боїв не повідомлялося.