ua en ru

Кількість загиблих від вибухів у Кабулі зросла до 20 осіб

Кількість загиблих від вибухів у Кабулі зросла до 20 осіб Фото: вибухи в Кабулі

Досі жодне з угруповань не взяли відповідальність на себе за скоєні напади

Кількість жертв трьох вибухів в одному з кварталів столиці Афганістану Кабулі 3 червня 2017 року зросла до 20 осіб. Про це повідомляє DW.

За даними поліції, кількість загиблих становить щонайменше 20 людей, десятки осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Зазначено, що вибухи пролунали під час похоронної процесії, коли ховали одного з загиблих напередодні під час сутичок між демонстрантами та поліцією. Одне з джерел у місцевій поліції на умовах анонімності заявило, що досі невідомо, чи стали вибухи наслідком атаки терористів-смертників, чи це спрацювали закладені раніше вибухові пристрої. Досі жодне з угруповань, у тому числі й рух "Талібан", не взяли відповідальність на себе за скоєні напади.

Напередодні в Кабулі сталися сутички між поліцією та учасниками акції протесту. Демонстранти вимагали відставки уряду за провал політики щодо встановлення порядку та гарантування безпеки. Поліція відповіла на дії демонстрантів пострілами, кийками, сльозогінним газом та водометами. У результаті сутичок загинуло кілька учасників протестів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість постраждалих під час вибухів на похоронах сина сенатора в Кабулі (Афганістан) зросла до 119 осіб.