ua en ru

Землетрус у Пакистані: Кількість загиблих зросла до 515 осіб

Кількість жертв землетрусу в Пакистані зросла до 515 осіб.

Кількість жертв землетрусу в Пакистані зросла до 515 осіб. Про це повідомляє Reuters.

Як йдеться у повідомленні, у деяких селищах зруйновано більше половини будинків. Люди потребують житло та гуманітарну допомогу.

Ситуацію ускладнює наявність великої кількості повстанців-белуджів, які в четвер, 26 вересня, випустили дві ракети по вертольотах, доставлявшим гуманітарну допомогу постраждалим.

Нагадаємо, що потужний землетрус стався в окрузі Аваран провінції Белуджистан у вівторок, 24 вересня, близько 14:30 за київським часом. За оцінкою Метеорологічного управління Пакистану, магнітуда землетрусу склала 7,7 (аналогічну оцінку дає і Геологічна служба США). Сила підземних поштовхів була така, що вони відчувалися в декількох азіатських країнах, включаючи Індію, Іран, ОАЕ й Оман.

Нагадаємо, на початку вересня землетрус магнітудою 6,9 стався в Тихому океані біля узбережжя Японії. Сильні поштовхи відчувалися в столиці країни Токіо. Сильні підземні поштовхи відчувалися в більш десяти префектурах центральної та східної частини японського острова Хонсю.

У срепні землетрус магнітудою 5,8, згідно Геологічної службі США, стався на території кількох округів провінцій Юннань і Сичуань, в тому числі на території округу Шангрі-Ла в Китаї. В епіцентрі поштовхів опинилося маленький містечко Беньцзілань в провінції Юннань. Всього в землетрусі були знищені 600 житлових будинків та 55 тис. інших споруд. 9 тис. місцевих жителів були змушені покинути регіон. Загинули п'ять осіб.