ua en ru

Аварія порому на Філіппінах: Кількість загиблих зросла до 34 осіб

Кількість загиблих в катастрофі порома біля узбережжя Філіппін зросла до 34, зниклими безвісти вважаються понад 80 осіб.

Кількість загиблих в катастрофі порома біля узбережжя Філіппін зросла до 34, зниклими безвісти вважаються понад 80 осіб. Про це повідомляє Associated Press.

Раніше повідомлялося про загибель 24 осіб.

Як повідомили представники влади, 715 пасажирів і членів екіпажу вдалося врятувати після того, як пором зіткнувся з вантажним судном і почав тонути. 30 людей, що входили до складу екіпажу вантажного судна, не постраждали та знаходяться в повній безпеці.

Пошуки людей тривають, на місці затоплення порома знаходиться один військовий корабель і два судна берегової охорони. Значну допомогу в порятунку постраждалих також надали місцеві рибалки. Напередодні через погані погодні умови рятувальні роботи тимчасово довелося припинити. Водолази відновили роботу рано вранці 18 серпня 2013 р. У результаті рятувальних роботу 18 серпня були виявлені ще два тіла, чоловіки і жінки, проте вижили знайти не вдалося.

Причини аварії не відомі, проте фахівці не виключають, що виною міг стати людський чинник.

Нагадаємо, що 16 серпня побудований 40 років тому пором "Святий Фома Аквінський" місткістю до 904 пасажирів, що йшов рейсом з Мінданао в Манілу з проміжною зупинкою на острові Себу, зіткнувся з вантажним судном "Сульпісіо" близько 16:00 мск і затонув на відстані близько 1 км від берега протягом 10 хвилин після зіткнення.

Філіппіни стали місцем найбільшою в світі за кількістю загиблих катастрофою пасажирського судна в грудні 1987 р., коли пором "Дена Пас" затонув після зіткнення з танкером "Вектор". Тоді загинули 4 тис. 375 пасажирів порому і 11 членів екіпажа танкера.

Нагадаємо про іншу велику катастрофу з пасажирськими лайнерами. 17-палубний італійський круїзний лайнер Costa Concordia сів на риф 13 січня 2012 р. в 22:00 за місцевим часом (23:00 за київським часом) в районі побережжя італійської провінції Тоскана, недалеко від о. Джільо в Тірренському морі. Всього на борту знаходилися 4 тис. 234 людини. Причиною краху названі неправильні дії екіпажа, які призвели до відхилення судна від курсу і удару об підводні скелі. Катастрофа Costa Concordia забрала життя 32 пасажирів.