ua en ru

Число партнерів "Українського вибору" досягла 150 організацій

22 грудня 2012 р. загальне число партнерів громадського руху «Український вибір» досягло 150, повідомляє прес-служба руху.

Втретє в Києві в прес-центрі громадського руху «Український вибір» зібрались представники громадських організацій України. Сьогодні їх було 68. Мета зустрічі - підписання договорів про партнерство та співробітництво з громадським рухом «Український вибір». Ідеї руху «Український вибір», викладені в Маніфесті, головна з яких - повернення народу України його конституційного права на владу, об'єднали тих, хто вірить, що українці можуть і повинні змінити своє життя на краще.

«Не завадив заходу ні сніг, ні мороз, ні далека дорога. Учасники події приїхали з усіх куточків нашої країни: Луганськ, Одеса, Донецьк, Львів, Хмельницький, Черкаси, Севастополь, Дніпродзержинськ, Чернівці, Закарпаття. Однодумців «Українського вибору» стає все більше», - сказано в повідомленні прес-служби.

Лідери громадських організацій на підписанні договорів про партнерство з лідером громадського руху «Український вибір» Віктором Медведчуком розповіли про свої організації та плани на майбутнє. Вони відзначили, що готові до партнерства і співробітництва саме тому, що ідеї та плани громадського руху «Український вибір» їм зрозумілі, близькі, вони їх розділяють і готові до спільних дій.

«За словами лідерів громадських організацій, робота руху «Український вибір» дуже важлива, в тому числі, й тому, що вона може об'єднати і координувати зусилля для досягнення спільних і близьких цілей. Сьогодні голос громадських негрантових організацій не чутний: адже тільки київські організації, орієнтовані на політику, мають шанси потрапити на сторінки газет і привернути увагу суспільства до тих завдань, над вирішенням яких вони працюють. Підтримка та партнерство з рухом «Український вибір» відкриває для регіональних громадських організацій нові перспективи, дає надію на те, що в країні можливі зміни на краще», - відзначили в прес-службі.

Основою підписання договорів про партнерство стало завдання побудови інститутів прямої демократії та громадянського суспільства, реалізація права народу на пряме управління країною через референдуми, створення загальної платформи та механізмів контролю за владою.

Лідери громадських організацій України були одностайні в тому, що держава не займається підтримкою та розвитком інститутів громадянського суспільства і рух «Український вибір» могло б стати тим локомотивом, який дозволив би вести широку дискусію в суспільстві про місце і ресурсах їх розвитку.

«Процес підписання договорів про партнерство та співробітництво продовжується», - наголошується в повідомленні.

Дивіться також: Підписання договорів з "Українським вибором"