ua en ru

Число госпіталізованих дітей у Хмельницькій області зросло до 56

Число госпіталізованих дітей у Хмельницькій області зросло до 56 Ілюстративне фото (УНІАН)

Серед них 44 дитини

Число госпіталізованих внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції у дошкільному навчальному закладі № 6 "Райдуга" у Нетішині Хмельницької області зросло до 56 осіб, з яких 44 дитини. Про це повідомила завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України" Тетяна Федак, передає кореспондент РБК-Україна, посилаючись на "Укрінформ".

За її словами, станом на 10 жовтня 2018 року зареєстровано 56 людей з гострим кишковим отруєнням.

"Станом на 10 жовтня 2018 року зареєстровано 56 людей з гострим кишковим отруєнням, середи них - 44 діти. Переважна кількість хворих (45 осіб, з них 38 діти) має середню тяжкість перебігу інфекційного захворювання. У всіх хворих підозрюють сальмонельоз. У 31 хворого цей діагноз вже лабораторно підтверджено. Дослідження триває. Інфекційний спалах ще не закрито", - повідомила Федак.

У Хмельницькому обласному лабораторному центрі також зазначили, що за результатами бактеріологічних обстежень об’єктів довкілля, в осередку харчових продуктів виділено сальмонелу ентерітідіс у їдальні дитсадка - на овочах (капусті, моркві, овочевому рагу, яблуках), на столах, дошках для нарізання м’яса, а також на окремих предметах у дитячих кімнатах.

Як писало РБК-Україна раніш, кількість госпіталізованих дітей у результаті спалаху кишкових інфекцій у місті Нетішин Хмельницької області зросла до 26. Зазначалося, що станом на 6 жовтня було госпіталізовано 31 осіб, в тому числі 26 дітей у віці від 3 до 6 років, і 4 працівників закладу (три вихователя і один помічник вихователя), а також 19-річного чоловіка, який контактував з працівниками дошкільного закладу.

Нагадаємо, у дошкільному навчальному закладі № 6 "Райдуга" у Нетішині Хмельницької області стався спалах кишкових інфекцій, у результаті якого до лікарні потрапила 21 людина.