ua en ru

Чирній відмовився давати нові покази по справі Сенцова і Кольченко

Чирній відмовився давати нові покази по справі Сенцова і Кольченко Фото: Олег Сенцов

Ключовий свідок визнав свою провину, проте давати нові покази відмовився

Один з ключових свідків історик Олексій Чирній, визнав свою провину у справі про підготовку терактів у Криму, відмовився дати додаткові свідчення у справі режисера Олега Сенцова і антифашиста Олександра Кольченко, передає Російська служби Бі-Бі-Сі.

"Всі попередні показання, дані мною, підтверджую в повному обсязі. Від дачі нових показань відмовляюся", - заявив Чирній.

Чирній послався на 51 статтю Конституції Росії, що дозволяє не свідчити проти себе.

Нагадаємо, за версією російського слідства, з квітня по травень 2014 р. Сенцов і його прихильники в Сімферополі підпалили офіси громадської організації "Російська громада Криму" та місцевого відділення партії "Єдина Росія". Сенцов категорично відкидає пред'явлені йому звинувачення.

Сенцов і Кольченко - жителі анексованого Росією Криму. Російське правосуддя вважає їх громадянами Російської Федерації, хоча самі вони не виявляли бажання отримати російський паспорт. У січні суд у Сімферополі відмовив Кольченко у збереженні українського громадянства на тій підставі, що той не подав вчасно відповідну заяву.

Чирній визнав свою провину і був засуджений до семи років позбавлення волі, його справу було виведено в окреме провадження.