ua en ru

Співробітникові поліції оголосили підозру після обшуків у білоруського бізнесмена

Співробітникові поліції оголосили підозру після обшуків у білоруського бізнесмена Фото: поліція (instagram.com/police_ukraine)

Прокуратура оголосила підозру начальника сектору кримінальної поліції Голосіївського управління

Прокуратура Києва оголосила підозру начальнику сектору кримінальної поліції Голосіївського управління столичної поліції, який підозрюється у перевищенні повноважень при обшуку у білоруського бізнесмена Тимофія Кохновича. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Правоохоронцями встановлено, що чиновник поліції незаконно провів обшук в будинку білоруського бізнесмена Кохновича, який розташований в селі Іванковичі в Київській області.

За інформацією київської прокуратури, співробітник поліції сфабрикував протоколи допиту свідків за нібито причетність бізнесмена до незаконного зберігання зброї та боєприпасів. Згодом протоколи використовували як підстава для звернення до суду за обшуків Кохновича.

Поліцейському оголошено про підозру за ч. 2 ст. 384 КК України, ч. 1 ст. 366 КК України і ч. 2 ст. 162 КК України.

На даний момент вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Зазначено, що правоохоронець звільнений з займаної посади.

Нагадаємо, 8 січня повідомлялося, що у Києві діє організована злочинна група "перевертнів у погонах", яка продає українців в Білорусь.

Як повідомляє журналіст Євген Плинский, йому вдалося зібрати відеодокази того, як співробітники Голосіївського ГУ НП у змові з працівниками прокуратури №1 Києва (Голосіївського району) організували незаконний арешт громадянина України з метою його переміщення через кордон в Республіку Білорусь або отримання викупу від нього в розмірі 300 тис. доларів. Журналіст опублікував відео того, як співробітники Голосіївського ГУ НП підкидають в будинок громадянина України Тимофія Кохновича боєприпаси, фальсифікують протокол затримання й, ігноруючи українське громадянство затриманого, 1 січня 2018 намагалися отримати санкцію суду на його екстрадицію як громадянина Білорусі.

Зазначимо, що у вересні 2017 проти білоруського бізнесмена Кохновича порушили справу за незаконне зберігання вогнепальної зброї і боєприпасів. Під час обшуку 27 грудня у нього "виявили" і "вилучили" 11 патронів до травматичної зброї.