ua en ru

Чиновників просять захистити "Забіг у вишиванках" від рейдерів

Чиновників просять захистити "Забіг у вишиванках" від рейдерів Фото: Підготовка до "Забіжу у вишиванках" (vyshyvanka.club)

Активіст закликав представників Мінспорту втрутитися в ситуацію

У олімпійця Олександра Кузіна представники невідомих комерційних структур намагаються відібрати права на патріотичний "Забіг у вишиванках", який той проводить вже не перший рік. Про це на своїй сторінці в Facebook написав блогер, активіст Олександр Барабошко.

На його думку, в ситуацію мають втрутитися представники Мінспорту і зупинити здійснення "рейдерської схеми".

"Олександр Кузін, учасник Олімпійських ігор, найкращий марафонець Європи, тренер членів збірної команди України з легкої атлетики проводить "Забіг у вишиванках", який проходить вже кілька років. Зараз у спортсмена і гордості нашої країни фактично "віджимають" його дітище з допомогою рейдерської схеми і держава, для якої патріотичне виховання повинно бути не порожнім звуком, тут проходить як співучасник", - написав він.

За даними Барабошка, в даний час люди, що не мають до спорту ніякого відношення, подали документи, щоб зареєструвати торгову марку "Забіг у вишиванках" на свої структури. Що вони будуть робити з пробігом далі – невідомо, зазначив активіст.

"Заявку подала якась Трет'якова Ольга Валеріївна на реєстрацію торгових марок "Забіг у вишиванках", "Пробіг у вишиванках", "Вишиванка ран". Трет'якова Ольга Валеріївна є фінансовим директором якогось ГО "ТОП Раннерз". До речі, Ольгою Трет'кової подані заявки на реєстрацію торгових марок оригінальних назв та інших патріотичних спортивних подій. Хороший сапорт спортсменів, нічого не скажеш! Тягніть когось із міністерства спорту, може, там є хтось адекватний?", - написав блогер.

Нагадаємо, 24 серпня на Русанівській набережній в 9:00 відбудеться традиційний "Забіг у вишиванках", який організовує команда Олександра Кузіна.

Як уже повідомлялося, в цьому році в ході підготовки до заходу організатори забігу виявили факт плагіату з боку однієї з бігових організацій Києва. Її представники теж паралельно займаються підготовчими роботами до "Забігу у вишиванках", який пройде в цей же день, в цей же час, але на іншій локації.