ua en ru

Чиновників затримали на великому хабарі за приватизацію Головінського кар'єра

Чиновників затримали на великому хабарі за приватизацію Головінського кар'єра Фото: затримання на хабарі (npu.gov.ua)

Чиновників затримали на хабарі в 1,5 млн доларів

Правоохоронці затримали на хабарі у розмірі майже 1,5 млн гендиректора "Інституту охорони ґрунтів України" та керівника підприємства "Головинський кар'єр" за безперешкодну приватизацію кар'єру. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Генпрокурора Юрія Луценко.

За інформацією поліції, керівник ДП "Головинський кар'єр", який також є головою ліквідаційної комісії, повинен був посприяти у прискоренні процедури ліквідації держпідприємства, а гендиректор ДУ "Інститут охорони ґрунтів України" - у безперешкодної його приватизації.

"Чиновники висунули вимогу про надання неправомірної вигоди за вирішення даного питання. 1,3 млн хабара необхідно надати керівникові "Інститут охорони ґрунтів України" і 200 тис. - директору "Головинський кар'єр", - йдеться у повідомленні.

Гендиректора держустанови затримали у службовому кабінеті, а директора держпідприємства на виїзді з Києва.

Зараз вирішується питання про затримання у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України та повідомлення їм про підозру.

Фото: затримання чиновників (npu.gov.ua)

Нагадаємо, екс-начальника поліції Одеській області затримали за продаж речових доказів. Дмитра Головіна звинувачують у продажу контрафактних сигарет, які були речовими доказами. Відомо, що підприємці у змові з колишнім керівництвом поліції в 2017 році заволоділи сім'ю контейнерами тютюнових виробів, які проходили в якості речового доказу по одній з кримінальних проваджень. Зокрема, вартість вилучених сигарет досягала 50 млн гривень.

Як повідомляло РБК-Україна, голову Рокитновской районної державної адміністрації затримали на отриманні хабара у сто тисяч доларів.