ua en ru

Чиновника Київської міськради затримали на хабарі

Чиновника Київської міськради затримали на хабарі Фото: хабар (прес-служба прокуратури Києва)

Начальник управління вимагав хабарі від підприємців

Сьогодні, 5 вересня, під процесуальним керівництвом столичної прокуратури працівниками Нацполіції за сприяння керівництва Київської міської державної адміністрації затримали на хабарництві начальника одного з управлінь Київської міської ради. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Чиновник, діючи у змові працівником столичного комунального підприємця і посередником, вимагав неправомірну вигоду від керівників приватних фірм за надання в користування складських приміщень, що належать до комунальної власності. Зазначені факти були задокументовані в рамках кримінального провадження працівниками поліції.

Зловмисників затримали після одержання ними чергового траншу неправомірної вигоди в сумі 7 тис. гривень.

За місцем проживання та в службових кабінетах фігурантів кримінальної виробництва проводяться слідчі дії. Під час обшуків у кабінеті чиновника були вилучені грошові кошти в сумі 65 тис. гривень, а також чорнові записи з прізвищами підприємців, з яких зловмисник щомісяця вимагав та отримував хабарі.

altaltalt

Фото: затримання (прес-служба прокуратури Києва)

Нагадаємо, прокуратура Києва спільно з Державною службою фіскальної (ГФС) затримали співробітника ГФС з Вишгорода на отриманні хабара в 10 тисяч гривень.