ua en ru

У Чилі стався потужний землетрус

У Чилі стався потужний землетрус Ілюстративне фото (flickr.com matthileo)

Осередок землетрусу залягав на глибині 134,7 км

В Чилі у вівторок, 8 жовтня, стався землетрус магнітудою 4,9 балів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Геологічну службу Сполучених Штатів Америки.

Як повідомляється, епіцентр підземних поштовхів розташовувався в 19 км на північний схід від населеного пункту Путре в області Аріка і-Парінакота. Осередок землетрусу залягав на глибині 134,7 км.

На даний моммент інформація про постраждалих і руйнування не надходило.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 26 вересня в Індонезії стався землетрус магнітудою 6,5 балів. Тоді була інформація про не менше 20 загиблих. Підземні поштовхи сколихнули віддалені острови провінції Малуку, в результаті чого були зруйновані будинки і громадські об'єкти. Після землетрусу було зафіксовано щонайменше два десятки афтершоків, в тому числі один магнітудою 5,6.

Додамо, що в результаті землетрусу в Туреччині, яке відбулося 26 вересня, постраждали щонайменше 34 людини. Потужні підземні поштовхи викликали руйнування щонайменше 437 будівель в найбільшому турецькому місті Стамбулі. В результаті землетрусу було зруйновано шпиль одного з мінаретів.