ua en ru

У Чилі відбувається другий тур виборів президента

У Чилі відбувається другий тур виборів президента Фото: голосування Себастьяна Піньєри на виборах (facebook.com/spinera)

До другого туру голосування вийшов колишній президент країни Себастьян Піньєра

У Чилі 17 грудня 2017 року розпочався другий тур виборів президента. У неділю виборці мають обрати главу держави, котрий очолюватиме країну протягом наступних чотирьох років, передає DW.

Зазначено, що до другого туру голосування вийшов колишній президент країни Себастьян Піньєра, котрий набрав у першому турі 36% голосів.

Крім 68-річного Піньєри, який представляє правих, до другого туру також вийшов сенатор-лівоцентрист Алехандро Гільєр, якого підтримують у тому числі й крайні ліві партії та рухи. У першому турі 64-річний Гільєр набрав 22% голосів.

Щоб перемогти у першому турі, кандидат мав набрати понад 50% голосів. Хоч за кілька тижнів до виборів проведення опитувань заборонялося, експерти виходять із того, що істотної різниці в підтримці кандидатів, яка була раніше, зараз немає, і шанси приблизно рівні.

Очікується, що обраний президент стане наступником нинішньої глави держави - представниці Соціалістичної партії Чилі Мішель Бачелет.

Як повідомляється, нині економіка Чилі потерпає від істотного падіння цін на мідь, що вважається головною статтею експорту економіки країни. Наслідком стало сповільнення економічного зростання та погіршення настроїв у суспільстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії призначили дату виборів президента країни в 2018 році.