ua en ru

У Чигирині націоналісти презентували "Легіон Свободи"

У Чигирині під час вшанування героїв Холодного Яру відбулася презентація "Легіону Свободи". Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

До складу "Легіону" входять всі бійці-"свободівці", які приймають участь у російсько-українській війні у складі Збройних сил, Національної гвардії, спецпідрозділів МВС і добровольчих формувань. Зараз його чисельність становить близько 1000 осіб.

Командир легіону Свободи" і добровольчого батальйону "Карпатська Січ" Олег Куцин заявив, що метою націоналістів є остаточна перемога над російською агресією.

"Сьогодні ми прийшли сюди, щоб віддати данину поваги тим українським героям, які вчили нас знищувати ворога. Треба розуміти, що війна тільки починається. Вона не закінчиться підписанням мирного договору. Росії не потрібні окремо Крим, окремо Донбас. Потрібна Україна. Ми повинні розуміти, або ми відстоїмо Україну, або вони нас знищать. Завдання нашого покоління знищити це зло, знищити Російську Федерацію", - сказав Куцин.
Також під час заходів було проведено молебень за Україну, а солдати отримали благословення від патріарха Філарета.

"Агресор напав на миролюбну українську державу. Наміри цього агресора не обмежуються ні Кримом, ні Донбасом, ані Україною. Він хоче повернути собі славу другої наддержави. Він хоче напасти на країни, що входять в НАТО. Загрожує ядерною зброєю. А це може призвести до третьої світової війни. Такого не дозволяв собі навіть Радянський Союз. Але агресор забуває, що над нами Бог. Згадаймо другу світову війну. Гітлер мав велику перевагу над СРСР. А ми були жертвою агресії. Нам Бог допоміг. Кому Бог допоможе - брехні та зла або правді і добру? Шановні наші захисники, перемога наша, бо з нами Бог", - сказав патріарх у своєму зверненні.

У війні "Легіон" вже втратили 13 бійців, 69 бійців отримали поранення різного ступеня тяжкості.

До складу "Легіону Свободи" входять 127 депутатів рад різних рівнів, держслужбовців, голів обласних і районних державних адміністрацій, які є членами ВО "Свобода". Зокрема, 5 депутатів парламенту VII скликання - Олексій Кайда, Юрій Сиротюк, Маркіян Лопачак, Андрій Тягнибок, екс-віце-спікер ВР Руслан Кошулинський.

У Чигирині націоналісти презентували "Легіон Свободи"

У Чигирині націоналісти презентували "Легіон Свободи"

У Чигирині націоналісти презентували "Легіон Свободи"