ua en ru

Чотирьом учасникам проведення "референдуму про незалежність "ЛНР" оголосили підозру

Чотирьом учасникам проведення "референдуму про незалежність "ЛНР" оголосили підозру Ілюстративне фото (facebook.com-abazia)

Четверо мешканців Новоайдарського району брали активну участь в організації роботи районної виборчої дільниці

У Луганській області за матеріалами Служби безпеки України судитимуть учасників антиконституційного "референдуму" 2014 року. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що співробітники СБУ продовжують роботу щодо встановлення всіх осіб, причетних до організації та проведення у травні 2014 року антиконституційного "референдуму про державну незалежність "ЛНР".

Було встановлено, що четверо мешканців Новоайдарського району брали активну участь в організації роботи районної виборчої дільниці та проведенні "волевиявлення". Після звільнення Новоайдара підрозділами ЗСУ "активісти" втекли до Росії та на тимчасово непідконтрольну українській владі територію Луганської області.

Їм заочно оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

"Наразі оперативниками спецслужби встановлено практично всіх осіб, причетних до організації антиукраїнського референдуму на Новоайдарщині. Декого з них уже засуджено до різних термінів позбавлення волі", - додають у СБУ.

Зокрема, до семи років позбавлення волі засуджено очільницю районного "штабу" з проведення сепаратистського заходу, яка також постачала бойовикам "ЛНР" інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, прокуратура Луганської області передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо мешканки Новоайдарського району за фактом участі в проведенні так званого "референдуму" щодо підтримки "акту про державну самостійність ЛНР".

Служба безпеки України з початку року направила до суду обвинувальні акти щодо 28 "посадових осіб" окупаційної влади так званої "Луганської народної республіки".