ua en ru

Чотирьом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт

Чотирьом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт Фото: фігуранти "справи Хізб ут-Тахрір" (humanrights.org.ua)

Вони залишаться під вартою до 5 листопада

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 1 серпня продовжив арешт фігурантів алуштинської "справи Хізб ут-Тахрір", які були затримані 10 червня. Як передає РБК-Україна, про це пише "Крім.Реалії".

Відзначається, що арешт продовжили Руслану Месутову, Руслану Нагаеву, Ельдару Кантимирову і Лунуру Халилову. Вони будуть під вартою до 5 листопада. Засідання проходило у відкритому режимі. Адвокати клопотали про зміну запобіжного заходу на домашній арешт, але суд відхилив клопотання.

Російські силовики після обшуків 10 червня затримали в Алушті Руслана Нагаєва і Ельдара Кантимирова, у селі Малий Маяк - Руслана Месутова, в селі Ізобільне - Ленура Халілова, голови місцевої релігійної громади.

ФСБ Росії заявила, що слідчі заходи проходять в рамках кримінальної справи за ст. 205.5 (організація або участь у діяльності терористичної організації) і стосується релігійної організації "Хізб ут-Тахрір".

Раніше РБК-Україна писало, що п'ятеро фігурантів другого сімферопольського "справи Хізб ут-Тахрір" етапували з Росії в СІЗО №1 Сімферополя для впізнання таємним свідком.

Нагадаємо, 25 липня трьох фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір" помістили в психіатричну лікарню, що, на думку одного з адвокатів, є "формою каральної психіатрії".