ua en ru

Чотириразовий чемпіон Формули-1 покине Ferrari в кінці сезону

Чотириразовий чемпіон Формули-1 покине Ferrari в кінці сезону Фото: Себастьян Феттель (formula1.com)

Сторони не змогли домовитися про продовження контракту

Чотириразовий чемпіон світу з автогонок у класі машин Формула-1 Себастьян Феттель покине італійську команду Ferrari після закінчення нинішнього сезону. Про це повідомляється на сайті "королівських гонок".

У заяві мовиться, що це спільне рішення, "яке обидві сторони вважають за краще". Сам Феттель зазначив, що "фінансові питання не зіграли ніякої ролі в цьому спільному вирішенні". Про те, хто посяде його місце в Ferrari, поки не повідомляється.

Згідно з інформацією ЗМІ, сам німецький гонщик вже отримав пропозиції відразу від двох команд - McLaren і Renault.

Чинний контракт Феттеля з Ferrari діє до закінчення сезону-2020 року, який поки ще не стартував через пандемію коронавірусу.

За свою кар'єру Себастьян Феттель чотири рази ставав чемпіоном світу, проте всі титули були завойовані в складі команди Red Bull, ще до переходу в Ferrari у 2015 році.

Минулого року він завершив чемпіонат на п'ятому місці, пропустивши вперед Льюїса Хемілтона, Валттері Боттаса, Макса Ферстаппена і навіть свого напарника по команді Шарля Леклера.

За п'ять років у складі Ferrari пілот здобув 14 перемог в Гран-прі, але жодного разу не зміг виграти чемпіонат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Формула-1 може повністю скасувати гонки через коронавірус. Всього ж в календарі на сезон спочатку був запланований 21 етап, проте організатори все ж сподіваються провести 15-18 перегонів.