ua en ru

У чотирьох житлових масивах Києва припинили подачу гарячої води

У чотирьох житлових масивах Києва припинили подачу гарячої води Фото: "Кивеэнерго"

У Києві припинили газопостачання ТЕЦ-6, яка подає гарячу воду більше 2 тис. будинків

У Києві перестали подавати гарячу воду споживачам на Оболоні, Троєщині, Райдужному та Воскресенському масивах в результаті припинення газопостачання ТЕЦ-6. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Київенерго".

"Сьогодні близько 13:00 "Київтрансгаз" повністю зупинив газопостачання столичної ТЕЦ-6, яка забезпечує теплоенергією (гарячою водою і опаленням взимку) Оболонь, Троєщину, Райдужний і Воскресенський масиви", - йдеться в повідомленні.

Також уточнюється, що всього в зоні теплопостачання ТЕЦ-6 знаходиться 3138 об'єктів, з них - 2142 житлових будинків, 39 медичних установ, 164 дитячих садів і 670 відомств.

"Основна причина припинення газопостачання на теплоджерела Києва - накопичені державою і споживачами борги за послуги", - йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" уточнили, що станом на 1 травня борг Києва за теплоенергію склав майже 4,9 млрд гривень, при цьому частка боргу держави становить близько 2 млрд гривень, з них 1,2 млрд - некомпенсовані пільги і субсидії в теплопостачанні, а 800 млн - некомпенсована різниця в тарифах за минулі роки. У той же час борг "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ для виробництва теплоенергії досяг на 1 травня 3,2 млрд гривень, а борг за транспортування газу до ТЕЦ-6 перевищує 370 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що борг Києва перед "Київенерго" за опалення і гарячу воду складає 4,2 млрд гривень.