ua en ru

Чотири країни звернулися до ОБСЄ з приводу українського закону про освіту

Чотири країни звернулися до ОБСЄ з приводу українського закону про освіту Фото: Катерина Захарієва (facebook.comEkaterina Zaharieva)

Глави МЗС підписали лист українським колегам

Глави міністерств закордонних справ (МЗС) Болгарії, Угорщини, Греції та Румунії підписали лист главі МЗС України, в якому висловили стурбованість з приводу нового закону про освіту. Про це повідомила глава МЗС Болгарії Катерина Захарієва, передає болгарське інформагентство БГНЕС.

"Ми, безумовно, стурбовані, і не випадково є спільна ініціатива з колегами з європейських країн, яких можливо торкнеться цей закон. І сьогодні ми підписали лист з міністрами закордонних справ Угорщини, Румунії, Греції та Болгарії до міністра закордонних справ України, у якому ми сигнализируем про те, щоб цей закон не торкнувся прав меншин та освіти на рідній мові. Ми відправимо такий же лист в Раду Європи та ОБСЄ", - повідомила вона.

Вона зазначила, що українська сторона запевнила у тому, що закон спрямований на зміцнення української мови і не вплине на вивчення європейських мов. Днями в МЗС Болгарії викликали заступника українського посла, де йому висловили заклопотаність у зв'язку з законом, додала Захарієва.

Нагадаємо, раніше МЗС Росії висловив обурення українським законом про освіту, нещодавно прийнятим Верховною Радою.