ua en ru

За чотири місяці 2020 збитки компанії "Харківміськгаз" перевищили 40 млн гривень

За чотири місяці 2020 збитки компанії "Харківміськгаз" перевищили 40 млн гривень Газова труба (УНІАН)

Отримані збитки не дозволяють повною мірою здійснювати всі заплановані ремонтні роботи

З початку року збитки АТ "Харківміськгаз" склали понад 40 млн гривень. Даний результат пояснюється тим, що в першому півріччі поточного року затверджено НКРЕКП тарифи на доставку газу покривають лише 50% собівартості послуги. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Для зменшення фінансового навантаження на споживачів газу в зимовий період, в кінці 2019 року НКРЕКП затвердила двоетапний перегляд тарифів на доставку газу: з 1 січня та 1 липня 2020 року. Тариф на доставку газу встановлений Регулятором для "Харківміськгазу" на першу половину 2020 року, є збитковим для компанії", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що отримані збитки не дозволяє повною мірою здійснювати всі заплановані ремонтні роботи в рамках інвестиційної програми, заміну зношеного обладнання і повністю розрахуватися з Оператором ГТС за послуги балансування. "Зараз отримані кошти спрямовуються на пріоритетні напрямки: роботу аварійних служб 104, екстрені ремонти, оплату праці і засоби індивідуального захисту працівників. Також несвоєчасна оплата за доставку природного газу клієнтами компанії посилює проблему. Наприклад: тільки за квітень місяць споживачі газу сплатили 72% за надані послуги", - йдеться в повідомленні.

За словами прес-служби, при цьому АТ "Харківміськгаз" продовжує працювати в посиленому режимі, адже першочерговим завданням компанії, особливо в режимі карантину, є безаварійне та безперебійне газопостачання.

"Початок дії економічно обґрунтованого тарифу АТ "Харківміськгаз" з 1 липня 2020 року, при збереженні низьких ринкових цін на газ, що дозволить до кінця року вивести компанію максимально близько до точки беззбитковості", - йдеться в повідомленні.