ua en ru

Тільки чверть співробітників донецької міліції до кінця 2014 залишилися в строю, - МВС

Тільки чверть співробітників донецької міліції до кінця 2014 залишилися в строю, - МВС Фото: В'ячеслав Аброськін (ГУ НП в Донецькій області)

Половина співробітників обласної поліції залишилася на окупованій території

Тільки чверть співробітників донецької міліції до кінця 2014 залишилися в строю. Про це заявив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін в ефірі UATV.

"Якщо в мирний час штат міліції становив близько 21 тисячі співробітників, то коли я був призначений начальником міліції (8 листопада 2014 року, - ред.) - це було вже близько 15 тисяч. Але в підсумку, коли ми підвели риску на листопад 14-го року, виявилося, що насправді у нас є близько 5 тисяч людей, які готові зі зброєю в руках захищати і охороняти права наших громадян на території Донецької області", - сказав він.

За його словами, половина співробітників обласної поліції залишилася на окупованій території.

"Але є ще й інші мінуси - люди, які вийшли, їм не було де жити, не було можливості розмістити свої сім'ї. І вони приймали рішення, поверталися на окуповані території", - пояснив він.

Під час ефіру на телеканалі іномовлення UATV російською за 10 хвилин відповів на питання, як працює поліція на сході нашої держави, як повертали довіру населення та які булі складності. Дякую за запрошення.

Опубліковано Vyacheslav Abroskin 6 серпня 2017 р.

Нагадаємо, 19 липня 2017 року Аброськін був призначений заступник голови Національної поліції України, до цього він обіймав посаду глави поліції Донецької області.