ua en ru

Чеський журналіст очолив відділ в ЄС з боротьби з російською пропагандою

Чеський журналіст очолив відділ в ЄС з боротьби з російською пропагандою Фото: Якуб Каленський

Крім Каленського на цю посаду претендувало ще чотири людини

Чеський журналіст Якуб Каленський був обраний керівником новоствореної команди ЄС по боротьбі з російською пропагандою. Про це повідомляє Ceske Noviny з посиланням на прес-секретаря Міністерства закордонних справ Чехії Міхаелу Лагронову.

"Я дуже ціную той факт, що МЗС висунуло мене, і я, звичайно, радий, що я пройшов процес відбору для Європейської дипломатичної служби. Я переконаний, що це дуже важлива тема", - сказав Каленський.

Новий відділ стратегічного спілкування, спрямований на боротьбу з антизахідної пропагандою Росії. Брюссель шукав для нього фахівців з досвідом і знанням російської. Повідомляється, що крім Каленського на цю посаду претендувало ще чотири людини.

Спікер високого представника ЄС із зовнішньої політики та безпеки Майя Косьянчич заявила, що тепер команда створена повністю і почне свою роботу восени. Потрібних людей шукали в країнах-членах ЄС, кандидати повинні мати вищу освіту у відповідній галузі з відповідним досвідом і знанням мови.

"Створення такої команди є відповіддю ЄС на те, що багато спостерігачів називають "російської дезінформацією", пропагандою і частиною "гібридної" війни в Україні. Небезпека російського тиску на ЗМІ в останні місяці, особливо відчула Польща і країни Балтії", - йдеться в повідомленні .

Нагадаємо, сьогодні набула чинності заборона російських серіалів в Україні.