ua en ru

"Чернівцігаз Збут": в червні газ для жителів області подорожчає

"Чернівцігаз Збут": в червні газ для жителів області подорожчає Ілюстративне фото (УНІАН)

В той же час, тариф газорозподільних компаній не змінився

В червні ціна газу для жителів Чернівецької області складатиме 8 804,84 гривень за тис. куб.м. Це дорожче, ніж у травні, коли встановлена для буковинців ціна складає 8 424,77 гривень за тис. куб. м. Коливання ціни пов’язані із тім, що "Нафтогаз" підвищив оптову ціну газу, а також із новими тарифами на транспортування газу магістральними газопроводами для АТ "Укртрансгаз". Про це повідомляє прес-служба "Чернівцігаз Збуту".

"З травня 2019 року побутові споживачі сплачуватимуть різну ціну за газ в залежності від регіону. Це сталось через те, що НКРЕКП затвердила для АТ "Укртрансгаз" нові тарифи на послуги транспортування природного газу – з кожного оплаченого побутовими споживачами кубометра на рахунок компанії надходитиме 19 коп. Наразі це фіксований тариф, що фактично є абонплатою. А до цього у "Укртрансгазу" були різні тарифи по областях, розраховані таким чином, щоб утримувати на одному рівні ціну газу для побутових по всій Україні", - йдеться у повідомленні.

За словами прес-служби, в той же час, тариф газорозподільних компаній не змінився. Також незмінна і ставка "Чернівцігаз Збуту" - згідно з постановою КМУ № 867 від 19.10.2018 р., вона залишається на рівні 2,2% від кінцевої ціни газу.

В залежності від коливань оптової ціни газу від державного монопольного постачальника НАК "Нафтогаз України", кінцева ціна для населення Чернівецької області буде змінюватися щомісяця.

Місяць

поставки

Ціна за 1000 м куб. без ПДВ

Ціна за 1000 м куб. з ПДВ

Квітень 2019 року

7124,10

8548,92

Травень 2019 року

7020,64

8424,77

Червень 2019 року

7337,37

8804,84

"Ми інформуємо кожного клієнта нашої компанії про всі складові ціни газу - це зазначено в рахунках за газ. Також це дозволяє мати уяву, хто є хто на ринку газу, і чому та на чию користь змінюється ціна газу", - зауважив директор "Чернівцігаз Збуту" Володимир Ляшенко.

За даними Асоціації газового ринку України, у травні найдешевшим газ є для мешканців столиці, а найдорожчим - для жителів Миколаївської області, у червні - жителі Рівненської області сплачуватимуть найбільше, а жителі Харкова – найменше.