ua en ru

У Чернівецькій обл. з гострим отруєнням госпіталізовано 50 осіб

У Чернівецькій обл. з гострим отруєнням госпіталізовано 50 осіб Фото: На стаціонарному лікуванні в Сторожинецькій центральній районній лікарні перебуває 50 хворих

НП сталося в школі

У Чернівецькій області госпіталізовані з гострим отруєнням школярі та персонал загальноосвітньої школи I-III ступенів села Давидівка Сторожинецького району. На стаціонарному лікуванні в Сторожинецькій центральній районній лікарні перебуває 50 хворих, йдеться у повідомленні прес-служби Чернівецької ОДА.

Згідно з інформацією прес-служби, попередній діагноз - гостре отруєння нез'ясованого ґенезу. Загальний стан захворілих дітей легкого ступеню важкості, серед дорослих 2 - середнього ступеню важкості, решта 5 - легкого.

"Організоване Головним управлінням Держсанепідслужби у Чернівецькій області розслідування засвідчило, що всі захворілі діти є учнями різних класів загальноосвітньої школи I-III ступенів села Давидівка Сторожинецького району. Із симптомами до лікарів зверталися учні різного віку, які навчаються у цій школі. Серед інших потерпілих 5 вчителів, медична сестра та технічний працівник закладу", - йдеться у повідомленні.

Районною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення про тимчасове призупинення навчального процесу в школі до з'ясування причин отруєння.

Причини виникнення отруєння з'ясовуються. Нині відзначається позитивна динаміка за результатами лікування в усіх хворих.

Нагадаємо, в червні міліція порушила справу за фактом масового отруєння дітей в Івано-Франківській області.