ua en ru

Чорноморський шельф України містить від 1,5 до 6 млрд т умовного палива, - Бакулін

Запаси умовного палива на Чорноморському шельфі України оцінюються в 1,5 - 6 млрд т. Про це глава правління "Нафтогаз Україна" Євген Бакулін сказав під час конференції "Український діалог з питань розробки енергетичної політики", кореспондент РБК-Україна.
"Геологічні дослідження показують, що в надрах дна на морському шельфі міститися значні запаси вуглеводнів. Так, потенційні запаси ресурсів воднів в мілководній частині морів оцінюються в розмірі 1,5млрд т умовного палива - глибоководної частини Чорного моря - від 3 до 6 млрд т умовного палива . З метою більш ефективного освоєння запасів компанія ("Нафтогаз") здійснює закупівлі новітнього обладнання для робіт на морі, зокрема закупівлі сучасних бурових. Це дозволить прискореними темпами виконувати великі обсяги розвідувального експлуатаційного буріння", - заявив Бакулін.

Як сообщлалось раніше, НАК "Нафтогаз Україна" і німецька RWE Dea AG підписали меморандум про співпрацю при вивченні території спільного інтересу на шельфі Чорного моря і збільшенні видобутку вуглеводнів в Україну.