ua en ru

Чорногорія видала Україні жінку, підозрювану у викраденні 1,6 млрд гривень

Чорногорія видала Україні жінку, підозрювану у викраденні 1,6 млрд гривень Ілюстративне фото (РБК-Україна)

ЗМІ повідомляють, що громадянку України підозрюють в участі в "газовій схемі Онищенка"

Чорногорія видала Україні жінку, розшукувану за фіктивне підприємництво і легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом на загальну суму понад 1,6 млрд гривень. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Зокрема, 18 жовтня 2018 року жінка прийнята українськими правоохоронцями і передана детективам Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

ЗМІ повідомляють, що затримана українка Ірина Мусієнко, яку підозрюють в участі у так званій "газовій схемі Онищенка". Її затримали у 2017 році в Чорногорії, а навесні 2018 року - вирішили видати Україні.

Нагадаємо, в кінці липня НАБУ завершило розслідування так званої "газової справи" нардепа Олександра Онищенка.

За версією НАБУ, Онищенко керував злочинною організацією, учасники якої з січня 2013 року по червень 2016 заволоділи понад 1,6 млрд гривень від реалізації природного газу. В результаті таких дій "Укргазвидобуванню" завдано збитків у сумі понад 740 млн гривень. Всього слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. Серед них співробітники "Укргазвидобування", юрист, фінансисти, керівники компаній та інші. В рамках розслідування вісім підозрюваних визнали провину і уклали угоди зі слідством. Розслідування відносно ще 12 осіб також завершено: обвинувальні акти щодо них направлені до суду. Сім підозрюваних, у тому числі і Онищенко, перебувають у розшуку.