ua en ru

У Чорне море ввійшов есмінець США, що обстрілював томагавками Сирію

У Чорне море ввійшов есмінець США, що обстрілював томагавками Сирію Фото: USS Ross (twitter.com/YorukIsik)

Ракетний есмінець ВМС США USS Ross пройшов протоку Босфор

Ракетний есмінець Військово-морських сил США USS Ross увійшов у Чорне море. Про це повідомляється в Twitter блогу Yörük Işık, який відстежує рух військових кораблів через протоку Босфор.

За даними блогу, есмінець США був спрямований у Чорне море "для підтримки своїх союзників". У повідомленні наголошується, що корабель пройшов протоку Босфор під покровом темряви.

Як повідомляється на сайті Військово-морських сил США в Європі й Африці, 9 лютого есмінець USS Ross прибув в албанський порт Вльора. У повідомленні наголошується, що присутність цього американського військового корабля в Середземному морі показує прихильність США до забезпечення безпеки в регіоні.

На сайті також ідеться, що есмінець бере участь у патрулюванні в інтересах національної безпеки США в районі операцій 6-го американського флоту. USS Ross базується в місті Рота в Іспанії.

У квітні 2017 року з есмінців ВМС США USS Porter і USS Ross, які перебували в Середземному морі, були випущені 59 ракет Tomahawk по аеродрому Шайрат у Сирії, що належить урядовим військам. Удар був нанесений тому, що з цього аеродрому вилітали літаки, які скинули хімічну зброю на населений пункт Хан-Шейхун.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Чорному морі поблизу Одеси проходять спільні маневри двох постійних морських груп НАТО.