ua en ru

У Чорне море увійшов десантний корабель США

У Чорне море увійшов десантний корабель США Фото: USS Oak Hill LSD-51 ("Думська")

У чорноморському регіоні корабель має провести низку навчань

У Чорне море ввійшов американський корабель-док USS Oak Hill LSD-51. Два дні тому в складі з'єднання з трьох великих десантних кораблів він пройшов Гібралтарську протоку, передає "Думська".

Зазначено, що в чорноморському регіоні корабель має провести низку військових навчань.

"Ми маємо прекрасну можливість обмінятися тактикою, методами і процедурами з нашими союзниками. Це буде прекрасною відповіддю на кризу в цьому регіоні. Боєготовність партнерів життєво важлива для нас у досягненні успіху 6-го флоту США. Ми гостро усвідомлюємо, що триваюча присутність сил флоту і морської піхоти в Чорному морі демонструє незмінну прихильність у регіональній стабільності, безпеки на морі і колективного захисту наших союзників по НАТО", - зазначив командир 26 морської експедиційної групи Фаррелл Дж. Салліван.

Морські піхотинці візьмуть участь в американо-румунських навчаннях Spring Storm 2018, які пройдуть із 8 по 15 березня. За повідомленням командування 6 флоту, вони призначені для підвищення бойової майстерності США і Румунії і зміцнення взаємодії морських сил. Навчання пройдуть в околицях Констанци.

Наголошується, що десантний корабель введений до складу флоту в червні 1996 року. Повна водотоннажність - приблизно 19,6 тисячі тонн. Довжина 185, ширина 26, осадка більше 6 метрів. Стандартна кількість морпіхів - 400 осіб. Засоби доставки на берег - десантні кораблі на повітряній подушці і плаваючі танки. Швидкість близько 25 вузлів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ракетний есмінець ВМС США - USS Carney DDG-64 - після 14-денного перебування в Чорному морі покинув його акваторію.