ua en ru

На ЧАЕС вивантажили відпрацьоване ядерне паливо з першого енергоблоку

На ЧАЕС вивантажили відпрацьоване ядерне паливо з першого енергоблоку Фото: Семерак повідомив, що перед цим ядерне паливо вивантажили з 2 і 3 енергоблоків

Мінприроди працює над перетворенням зони відчуження на екологічно безпечну територію

Сьогодні, 6 червня, на Чорнобильській атомній електростанції було завершено вивантаження відпрацьованого ядерного палива з першого енергоблоку. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак на своїй сторінці у Facebook.

Як йдеться у повідомленні, до цього від ядерного палива були повністю звільнені енергоблок № 2 і № 3. Роботи по вивантаженню блоків тривали 9 років.


Семерак зазначив, процес відновлення Чорнобильської зони активно продовжується і після звільнення блоків ЧАЕС від відпрацьованого ядерного палива, рівень екологічної безпеки в зоні відчуження істотно зросте.

"Мінприроди в даний час працює над розробкою нової програми розвитку, а в парламенті допрацьовується для прийняття у другому читанні президентського законопроекту № 4437, який дасть можливість почати перетворення зони відчуження на екологічно безпечну територію змін, реформ та інновацій", - написав Семерак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Комітет пропонує ВР встановити розміри додаткових пенсій для ліквідаторів аварії на ЧАЕС.