ua en ru

Під Чорнобилем відсутні відкриті осередки займання, - ДержНС

Під Чорнобилем відсутні відкриті осередки займання, - ДержНС Фото: пожежа під Чорнобилем

Радіаційний фон в районі пожежі знаходиться в межах норми

Повітряна розвідка не виявила під Чорнобилем, де останні два дні вирує сильна пожежа, відкритих вогнищ загоряння. Про це повідомляє прес-служба ДержНС України.

"В даний час за результатами повітряної розвідки відкритих вогнищ загорянь не виявлено, поширення вогню відсутня. Залучені до гасіння сили продовжують поливання окремих лісових ділянок, де спостерігається тління", - йдеться в повідомленні.

За даними Держнс, радіаційний фон в районі пожежі знаходиться в межах норми та становить в середньому 22 мкР/год (безпечний рівень радіаційного фону до 50 мкР/год).

"Підвищення радіаційного фону в результаті пожежі на прилеглих територіях не зафіксовано. У м. Києві радіаційний фон становить 12 мкР/год", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 28 квітня на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" в Зоні відчуження та безумовного відселення в районі сіл Буряківка, Рудня-Іллінецька, Глінка, Луб'янка Іванківського району на площі близько 320 га виникла пожежа. О 10:30 29 квітня пожежу було локалізовано.

Сьогодні вранці площа загоряння зменшилася з 320 га до 70 га.