ua en ru

У Чернігівській області на хабарі в 50 тисяч гривень затримали місцевого чиновника

У Чернігівській області на хабарі в 50 тисяч гривень затримали місцевого чиновника Фото: гроші (РБК-Україна)

Чиновник вимагав хабар за виділення ділянки для розробки і реалізації деревини

В Чернігівській області затримали заступника директора головного лісничого комунального підприємства "Чернігівоблагроліс" обласної ради та його спільника на хабарі в 50 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Так, зазначений зловмисник розробив злочинну схему, спрямовану на вимагання та одержання через посередника неправомірної вигоди в сумі 132 тис. гривень від директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю за надання вказаному товариству вільхової ділянки для розробки і подальшої реалізації 1100 м куб деревини", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що зазначену суму хабарник повинен був отримати в два етапи, спочатку 50 тис. гривень, і в подальшому 80 тис. гривень.

Зловмисника затримали під час отримання першої частини неправомірної вигоди. На даний момент вирішується питання про повідомлення їм про підозру у ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України, а також звернення до суду з клопотанням про обрання їм запобіжного заходу.

altalt

Фото: затримання хабарника (ГПУ)

Нагадаємо, вчора в Чернігівській області при отриманні хабара в сумі 3 тис. 500 гривень затримали двох співробітників Національної поліції і колишнього співробітника органів внутрішніх справ.