ua en ru

У Чернігівській області за добу знизилася інтенсивність вибухів на арсеналі

У Чернігівській області за добу знизилася інтенсивність вибухів на арсеналі Фото: вибухи під Ичней (РБК-Україна)

В районі спостерігаються поодинокі вибухи з низькою періодичністю

На території шостого арсеналу Міністерства оборони україни в Ічнянському районі Чернігівської області спостерігається зниження інтенсивності вибухів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міноборони.

Зокрема, на технічній території в районі спостерігаються поодинокі вибухи з низькою періодичністю.

"Станом на 12:00 на території шостого арсеналу тривають заходи з ліквідації осередків тління. На даний час нові осередки не виявлено. В цілому, інтенсивність вибухів цієї ночі в порівнянні з аналогічним періодом попередніх діб зменшилася. На технічній території спостерігаються поодинокі вибухи з низькою періодичністю", - йдеться в повідомленні.

Зараз на території арсеналу працює аеророзвідка, пожежні танки, пожежний поїзд, інженерна та спеціальна техніка Збройних сил України та спецтехніка Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС); виконуються скиди води авіацією ДСНС на осередки тління. 15 груп розмінування ЗСУ продовжують працювати на технічній території арсеналу, за межами арсеналу діють піротехнічні групи ДСНС.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що підрозділи ДСНС 13 жовтня завершили очищення від боєприпасів 15 населених пунктів Ічнянського району. Після вибухів на арсеналі, які відбулися 9 жовтня, президент України Петро Порошенко заявив, що в Україні планують побудувати 15 сховищ боєприпасів з автоматичними системами охорони.