ua en ru

У Чернігівській області виявили бочки з хімікатами

У Чернігівській області виявили бочки з хімікатами Фото: бочки з хімікатами

Бочки виявлені на території колишньої машино-тракторної дільниці

У Чернігівській області в адміністративних межах Товкачівської сільської ради виявили бочки з хімікатами. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної екологічної інспекції в Чернігівській області.

"В ході рейдової перевірки 21 березня 2017 року в адміністративних межах Товкачівської сільської ради Прилуцького району виявлено 5 бочок (по 200 л кожна) з хімічною речовиною невідомого складу та походження", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, бочки виявлені на території колишньої машино-тракторної дільниці колишнього колгоспу та знаходиться за межами села Товкачівка. Чотири бочки скинуті в котлован зруйнованої пожежної водойми, одна бочка знаходилася на відстані 150 м від інших.

"Бочки заповнені невідомою речовиною, яка має специфічний їдкий запах та перебуває в пастоподібному і твердому агрегатному стані. Герметичність бочок порушена, частина речовини потрапила на землю. Точну кількість (об’єм) речовини встановити не представляється можливим", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, несанкціоноване розміщення вищевказаних речовин призводить до забруднення земель та є порушенням ст. 45 Закону України "Про охорону земель", ст.52 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища".

altalt

Фото: бочки з хімікатами

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Сумах з'явилося "криваве озеро".