ua en ru

У Чернігівській області будуть заочно судити колишнього командира роти ДНР

У Чернігівській області будуть заочно судити колишнього командира роти ДНР Фото: ДНР (armiyadnr.su)

Бойовик брав активну участь у бойових діях на Донбасі

Прокуратура Чернігівської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира роти самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

"Під час спеціального попереднього розслідування, яке проводило Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури, встановлено, що обвинувачений з 2014 року є членом терористичної організації "ДНР" і брав активну участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України та співробітників правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні

зокрема, бойовик брав участь у боях під Савур-Могилою, на території населених пунктів Ясинувата, Дмитрівка, Червоний Партизан, Піски, Авдіївка та поблизу Донецького аеропорту.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України. Зараз він переховується від органів слідства і продовжує свою незаконну діяльність у лавах терористичної організації.

Нагадаємо, 9 серпня Служба безпеки України (СБУ) оголосила підозра "першому заступнику міністра" так званого "міністерства доходів і зборів" ДНР.