ua en ru

У Чернігівській обл. злочинна група незаконно позбавила волі та катувала понад 200 осіб

У Чернігівській обл. злочинна група незаконно позбавила волі та катувала понад 200 осіб Фото: СБУ

За даним фактом відкрито кримінальне провадження

У Чернігівській області злочинна група незаконно позбавила волі та катувала понад 200 осіб, які страждають від наркотичної, алкогольної або іншої залежності. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Служби безпеки України у Facebook.

"СБУ викрила організовану злочинну групу, що незаконно позбавила волі та катувала понад 200 наркозалежних...Організатори "бізнесу" приймали замовлення на примусове "лікування" у так званому реабілітаційному центрі людей, які, на думку їх родичів чи знайомих, страждають від наркотичної, алкогольної або іншої залежності", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, члени угруповання виїжджали до "замовлених" та, застосовуючи психологічний тиск, змушували їх відправитися на "лікування".

Особи, які проходили "реабілітацію", утримувались у спеціально облаштованих бараках та підвалах, до них застосовувались тортури, вони не мали змоги самостійно покинути місце перебування й знаходилися під постійним наглядом.

Крім того, утримуваних осіб примушували працювали на деревообробному виробництві, сільськогосподарських та будівельних роботах на користь власників "реабілітаційного центру".

"У результаті спецоперації співробітники СБУ звільнили понад 200 незаконно утримуваних "реабілітантів", які вже підтвердили факти катування та нанесення їм тяжких тілесних ушкоджень. Також затримано 22 наглядачів, у тому числі трьох осіб, які виконували організаторські функції", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, у ході обшуків правоохоронці виявили знаряддя тортур, а в кабінеті засновника "центру" - бойову гранату РГД-5 та травматичну зброю.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

#СБУ викрила організовану злочинну групу, що незаконно позбавила волі та катувала понад 200 наркозалежних Протиправну ...

Опубліковано Служба безпеки України 30 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ розкрила агентурну мережу російських спецслужб на Закарпатті.