ua en ru

СБУ розкрила агентурну мережу російських спецслужб на Закарпатті

СБУ розкрила агентурну мережу російських спецслужб на Закарпатті Фото: СБУ

СБУ розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно громадянина Росії

Служба безпеки України розкрила агентурну мережу російських спецслужб на Закарпатті, яка займалася вербуванням людей для участі в проплачених мітингах. Про це повідомляє прес-центр СБУ в Facebook.

"Співробітники Служби безпеки України викрили агентурну мережу російських спецслужб, організатори якої в Росії вербували закарпатських працівників для участі в проплачених акціях. Правоохоронці встановили, що в Москві під прикриттям громадської організації російські спецслужби вербували жителів Закарпаття. Під час семінарів" і "конференцій" куратори відпрацьовували жителям регіону завдання, зокрема проведення агітації на підтримку автономізації Закарпатської області", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що СБУ затримала колишнього співробітника спецслужб Росії.

"В 2015 році він завербував кількох жителів Закарпаття, які за гроші погодилися брати участь в перекритті в регіоні доріг, проведення протестних акцій проти мобілізації, а також мітингів у підтримку автономізації області, створення фейкових республіки "Підкарпатська Русь", - повідомляє СБУ.

Дії громадянина Росії кваліфікували за ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

Крім того, підозрюваного оголосили в розшук. Стосовно нього розпочато спеціальне досудове розслідування, оскільки він постійно перебуває в Росії.

#СБУ розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно громадянина Росії за вербування закарпатських заробітчан Спі...

Опубліковано Служба безпеки України 30 березень 2017 р.

Нагадаємо, також сьогодні повідомлялося, що СБУ вилучила зброю російського виробництва в зоні проведення антитерористичної операції.