ua en ru

В Чернігівській обл. екс-митник обвинувачується у сприянні вивезення з України бурштину на 3,2 млн гривень

В Чернігівській обл. екс-митник обвинувачується у сприянні вивезення з України бурштину на 3,2 млн гривень Фото: бурштин (прес-служба ГФС)

Колишньому митнику загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі

Прокуратура Чернігівської області завершила розслідування відносно колишнього митника у зловживанні службовим становищем, що призвело до переміщення через митний кордон 812 кг необробленого бурштину на суму понад 3,2 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

"Факт переміщення прихованого вантажу був підтверджений працівниками митної служби Республіки Білорусь в рамках міжнародного співробітництва. Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті", - додали в прокуратурі.

Митник обвинувачується в порушенні ч. 2 ст. 364 КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомлялося раніше, співробітники Львівської митниці Державної фіскальної служби затримали на кордоні з Польщею фуру з понад 100 кілограмами контрабандного бурштину. Майже 106 кілограмів сонячного каменю намагалися перевезти в мішках серед паливних гранул.

Нагадаємо, у Рівненській області правоохоронці вилучили понад 16 кг бурштину, здобутого злочинним шляхом.