ua en ru

"Чернігівгаз" виявив понад 500 порушень споживачами правил безпеки

"Чернігівгаз" виявив понад 500 порушень споживачами правил безпеки

Було виявлено 544 порушення правил безпеки систем газопостачання

За вісім місяців 2017 року фахівці ПАТ "Чернігівгаз" перевірили технічний стан мереж і роботу газових приладів у понад 100 тис. споживачів Чернігівської області. В ході перевірки було виявлено 544 порушення правил безпеки систем газопостачання, які безпосередньо загрожували здоров'ю і життя клієнтів компанії, повідомляє прес-служба "Чернігівгазу".

Всього було обстежено 24,4 тис. квартир і майже 76 тис. приватних будинків. Серед зафіксованих порушень - 437 випадків використання несправного газового обладнання, більше сотні самовільно встановлених приладів, в 6-ти випадках у приміщенні відсутня тяга і в 4-х виявлено втручання в роботу димовентканалів. За результатами обстеження, на об'єкти було припинено газопостачання до моменту усунення споживачами всіх порушень.

"Близько 3 тис. клієнтів взагалі не допустили наших співробітників в приміщення. Хоча за договором розподілу природного газу споживач зобов'язаний забезпечити безперешкодний доступ на свої об'єкти або земельну ділянку представникам "Чернігівгазу" для виконання службових обов'язків. Такими діями споживачі в першу чергу шкодять собі. Адже вчасно виявлені та усунуті несправності газового обладнання вбережуть їх і оточуючих від нещасних випадків", - підкреслив технічний директор "Чернігівгазу" Віталій Черчович.

Він зазначив, що законодавством на "Чернігівгаз" покладені функції по забезпеченню надійного і безаварійного постачання газу споживачам.

"Витік газу на несправному обладнанні - це не тільки небезпечна ситуація, при якій необхідно зупинити постачання газу на об'єкт, а також зайві витрати газу. Тому газопостачання споживачам відразу відновлюється після усунення всіх порушень", - зазначив Черчович.