ua en ru

"Чернігівгаз" встановлює 2,4 тис. додаткових квартирних лічильників газу

"Чернігівгаз" встановлює 2,4 тис. додаткових квартирних лічильників газу "Чернігівгаз" встановлює 2,4 тис. додаткових квартирних лічильників газу

Держрегулятор затвердив зміни в інвестпрограмі ПАТ "Чернігівгаз" на 2016 рік. Згідно з новим документом від НКРЕКП компанія повинна встановити менше будинкових вузлів обліку газу, а вивільнені кошти спрямувати на додаткові квартирні лічильники, повідомляє прес-служба компанії.

Тепер зменшено річний план з домовиком лічильників - на це замість раніше затверджених 28,3 млн грн. виділено 16,2 млн грн. За рахунок невикористаних затрат на встановлення будинкових лічильників нацрегулятор вирішив збільшити фінансування індивідуальних лічильників на 4,8 млн грн., що дозволить додатково встановити в квартирах з плитами і водонагрівачами майже 2,4 тис. приладів. Після цього загальна кількість квартирних газомірів, закладених у програму на 2016 рік, складе 4,5 тис.

"Виконання нового плану розвитку в частині встановлення лічильників дозволить забезпечити облік енергоресурсу майже 54,5 тис. житлових приміщень. Після цього нам залишиться облаштувати лічильниками близько 16% домогосподарств. Це потрібно зробити до початку 2018 року, як того вимагає Закон, адже саме з цього строку заборонено транспортувати газ без приладів обліку", - повідомив технічний директор "Чернігівгазу" Віталій Черчович.

На сьогоднішній день "Чернігівгаз" змонтував 352 шафові установки, в яких вже встановлено 285 загальнобудинкових лічильників газу.