ua en ru

"Чернігівгаз" розіслав понад 114 тис. повідомлень про заборгованість

"Чернігівгаз" розіслав понад 114 тис. повідомлень про заборгованість Газова труба (УНІАН)

Якщо після отримання повідомлення про заборгованість клієнти не розрахуються, після карантину компанія буде змушена стягувати борги примусово

У Чернігівській області за доставку газу нині боргують 123 тис. споживачів. З них 114,5 тис. вже отримали протягом березня-травня повідомлення про заборгованість від АТ "Чернігівгаз".

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Хоча під час карантину був запроваджений мораторій на нарахування пені і штрафів та відключення газу за борги, але необхідність своєчасно розраховуватись за житлово комунальні послуги законодавством не скасована. Так само не передбачене і відтермінування сплат на час карантину. Проте деякі споживачі використали карантин як привід не сплачувати за отримані послуги з доставки газу. При цьому вони не надавали заяв на від’єднання від газових мереж і продовжують користуватися газом. Наразі їх борг перед "Чернігівгазом" - 13,3 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

За словами прес-служби, якщо після отримання повідомлення про заборгованість клієнти не розрахуються, після карантину компанія буде змушена стягувати борги примусово. Серед боржників є й такі, які не виконували свої зобов’язання із розрахунків за розподіл газу ще до початку карантину – тобто не платять з січня.

"Вони будуть першочергово від’єднані від газорозподільної системи зі стягненням боргу через суд. В подальшому ж для користування газом цим споживачам доведеться укласти новий договір та оплатити послуги з під’єднання до мереж", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що загалом на кінець першого півріччя 2020 року жителі Чернігівської області сплачують за розподіл газу більш дисципліновано, ніж на початку року. На даний момент рівень розрахунків зріс і сягнув 90%.

"Щоб всі споживачі мали можливість безперешкодно отримувати газ, в цьому році АТ "Чернігівгаз" спрямує 13,5 млн на реконструкцію 9 газорегулюючих пунктів, реконструкцію і заміну 46 шафових газорегулюючих пунктів. Ще понад 13 млн – на заміну 8 тис. побутових лічильників газу, які вийшли з ладу. Тому карантин не може бути використаний як прикриття для несплат", - йдеться у повідомленні.