ua en ru

"Чернігівгаз" виявив понад 1,3 тис. фактів крадіжок газу

"Чернігівгаз" виявив понад 1,3 тис. фактів крадіжок газу

Порушники завдали державі збитків на суму 3 млн грн

За січень-липень 2017 року фахівцями ПАТ "Чернігівгаз" було виявлено 1340 фактів незаконного споживання газу в побуті. В результаті таких дій порушники завдали державі збитків на суму в 3 млн грн, повідомляє прес-служба компанії.

Зокрема, зазначається, що за вісім місяців 2016 року в Чернігівській області було зафіксовано 750 порушень, пов'язаних з несанкціонованим використанням газу, а в 2017 році вже 1340 подібних фактів.

Фахівці "Чернігівгазу" виявили більше сотні випадків, коли споживачами було самовільно відновлено газоспоживання, 940 фактів некоректної роботи лічильників і 19 врізок в газопровід.

У "Чернігівгазі" констатують, що після подорожчання енергоносіїв, споживачі все частіше вдаються до маніпуляцій з газом.

"Споживачам слід розуміти, що факт несанкціонованого відбору газу все одно буде виявлений. Наші фахівці проводять постійні перевірки, застосовуючи при цьому сучасне обладнання. Також ми аналізуємо обсяги споживання палива. Наприклад, якщо в якому-небудь домоволодінні споживання істотно знизилося і не відповідає встановленим газовим приладам - є підстави провести перевірку. Крім того, іноді інформація про порушення надходить від небайдужих громадян", - повідомив технічний директор "Чернігівгазу" Віталій Черчович.

За його словами, зазвичай "незаможні люди більш законослухняні", а бізнесмени з допомогою різних "махінацій" з газом намагаються збільшити свої доходи.

"Так, у липні цього року на Новгород-Сіверському підприємстві-виробнику молочної продукції "Чернігівгаз" виявив крадіжку на півмільйона кубометрів. При перевірці вузла обліку експертизою було доведено порушення його конструкції", - заявив Черчович.