ua en ru

"Чернігівгаз" інвестував в газотранспортну систему регіону 35 млн гривень

"Чернігівгаз" інвестував в газотранспортну систему регіону 35 млн гривень Фото: газ (dtek.com)

У порівнянні з 2016 роком сума інвестицій зменшилась на 7 млн гривень

ПАТ "Чернігівгаз" спрямувало 35,6 млн гривень на модернізацію об`єктів газотранспортної системи Чернігівської області. Більше половини бюджету – 55%, витрачено на забезпечення комерційного обліку природного газу у побутових споживачів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

В першу чергу, проводилися роботи по заміні аварійних ділянок газопроводів та обладнання. Так, близько 9,3 млн гривень, або 26% коштів, ПАТ "Чернігівгаз" виділило на реконструкцію та ремонт 15,6 км газопроводів в Куликівському, Прилуцькому та Козелецькому районах. Ще 19,6 млн гривень спрямовано на встановлення 9,6 тис. лічильників газу населенню.

В "Чернігівгазі" підкреслюють, що існуючого на сьогодні фінансування недостатньо для забезпечення належного рівня безпеки та ефективності газорозподільної системи. У порівнянні з 2016 роком сума інвестицій зменшилась на 7 млн гривень.

"З кожним роком проблема зношеності газопроводів та газорегулюючого обладнання стає дедалі гострішою. З одного боку, це впливає на безпеку газопостачання, з іншого – зумовлює збільшення втрат природного газу в процесі його доставки споживачам. Закладеного обсягу фінансування недостатньо, щоб охопити всі проблемні ділянки. Існуючий інвестиційний бюджет дозволяє лише підтримувати газорозподільну систему в робочому стані", - зауважив технічний директор "Чернігівгазу" Віталій Черчович.

З огляду на те, що план розвитку 2017 року НКРЕКП остаточно затвердила наприкінці грудня, виконання деяких заходів було відтерміновано на 2018 рік. І хоча обладнання та матеріали вже закуплені, проведенню робіт перешкоджають погодні умови.

В поточному році "Чернігівгаз" продовжить інвестувати кошти в модернізацію газотранспортної системи Чернігівського регіону. Наразі компанія подала на розгляд Нацкомісії проект плану розвитку на 2018-2027 роки (перший рік) на суму понад 150 млн гривень.